Kategorier

 • Babyshower>

  Babyshower>

 • Greta Gris>

  Greta Gris>

 • Alla Hjärtans Dag >

  Alla Hjärtans Dag >

 • Bröllop >

  Bröllop >

 • Barnkalas Dinosaurie >

  Barnkalas Dinosaurie >

Nu närmar sig Shrovetide, och därför måste du naturligtvis ha rätt kostym för Shrovetide-festen. Vi har kostymer för både vuxna och barn , och vi har också ett antal olika typer av tillbehör som kan göra din dräkt mycket mer realistisk. Så om du vill vara säker på att du kommer att bli kattkung eller årets drottning, ta en titt på vårt urval. Vad väntar du på? Gör dig redo för den perfekta festen på tisdag idag.

Småbarndräkter Kostymer för vuxna Barndräkter Tillbehör
125x125_Peter plys.png 125x125_Voksne_Banner-kostumer.png Race driver Blue

En kostym är mycket mer än bara en klädsel. Det är en stil som man antar för en dag eller kväll. Och därför är det naturligtvis viktigt att du lever helt in i rollen, så att den verkar så realistisk som möjligt alls - på det sättet kan du vara säker på att visa upp till festen med den absolut bästa dräkten. Detta inkluderar också att du har rätt tillbehör. Till exempel bör du klädd som en krigare måste du ha utrustning som en yxa så att du verkar realistisk. Och du kan också hitta ett brett utbud av olika typer av tillbehör i vårt urval här på Festbyen. Vi ser fram emot att hjälpa dig att ta på dig den mest fantastiska och realistiska dräkten så att du kan vinna priset som den bäst klädda!

Historien om Shrovetide

Shrovetide är en fest som hålls i de nordiska länderna, och den ligger vid gränsen mellan vinter och vår. Förr i tiden var löshet en mycket stor del av fastan, och det var faktiskt en fest för vuxna. Det är först på senare tid som det har blivit barnpartiet.

Ordet fasta kommer från tyska Vastel Avent, vilket betyder fastakvällen eller dagen före fastan. Och som ordet antyder hör fastan till de efterföljande 40 dagarna av fastan före påsk. Under katolska tider fick man inte äta kött under fastan, som varade i 40 dagar från aska onsdag till påsk, eftersom man inte talade på söndag. Därför faller Shrove Sunday alltid 49 dagar före påsksöndagen.

Vi vet alla hur man slår katten ur tunnan för Shrovetide, där många utklädda barn kämpar för att vara de som slår ett hål i tunnan, så att alla slickningar läcker ut, men vissa kanske har undrat varför det kallas att slå katten från tunnan. Det kommer från en gammal tradition, som möjligen fördes till Danmark av nederländska invandrare redan på 1500-talet. Det fanns en utbredd vidskepelse att du kunde bli av med pesten om du dödade en svart katt, och därför satte du en levande svart katt i tunnan som missbrukades medan du krossade tunnan. När tunnan bröt slogs den stackars katten ihjäl med pinnar och kvistar. I dag är lyckligtvis en inte så äcklig, men namnet har fastnat.

Skruv tisdag på Festbyen

Nu vet du lite om Shrovetide och Shrovetides historia, så nu är du redo att hålla den perfekta Shrovetide-festen med allt du behöver, men var får du allt det? Jag ska säga dig det. Precis här!

Vi har allt du behöver för att bli årets kattkung eller kattdrottning. Vi har vackra dräkter för barn, både stora barn och mycket små barn . Och om du vill hålla en Shrovetide-fest för dina barn, måste du naturligtvis också ha en fin dräkt, och den dräkten hittar du också hos oss, eftersom vi också har fina dräkter för vuxna .

När du väljer en kostym har du många alternativ. Och det finns faktiskt flera saker som du måste vara medveten om. Det finns först och främst de praktiska sakerna. Vanligtvis bär du din dräkt länge åt gången, och det är därför oerhört viktigt att du har klätt dig bara ganska bekvämt. Annars kan du inte stå i din kostym, och då blir det en tröttsam dag eller fest om du måste springa runt och känna dig obekväm. Därför är det en bra idé att välja rätt storlekar och inte klä sig i gnagande eller tunga föremål som blir enormt irriterande att bära på lång sikt. Dessutom är underhållningsvärdet stort, och det betyder därför mycket att du också väljer en rolig kostym som kan återspegla vem du är. Då kan du säkerställa ett gott skratt bland de andra gästerna som deltar i samma fest eller evenemang som du gör. Lyckligtvis finns det ett antal olika dräkter i vårt urval, som du kan välja mellan, varför du garanterat hittar något som inte bara passar din personlighet utan som också sitter ganska bekvämt på dig under festen och som du har alltid drömt om att vilja klä upp dig som.