Mexikansk fest

Mexikansk fest

Mexikansk fest

Ayayay! Arriba Arriba! Ándale Ándale! Nu ska ett mexikanskt parti hållas, och det måste göras med allt som följer med det. På Festbyen hittar du allt du behöver för att hålla den perfekta mexikanska fiesta som dina gäster aldrig kommer att glömma.

I vårt urval hittar du både den perfekta dräkten i form av olika mexikanska hattar, eller sombrero som de kallas, men det behövs också en fin mexikansk poncho. Och för dekorationen har vi både flaggor och banderoller, så att du kan skapa rätt atmosfär.

På bordet kommer det naturligtvis att finnas nachos och annat mexikanskt mellanmål, och vi har både skålar för nachos, men också koppar och tallrikar i mexikansk stil, så allt spelar tillsammans för att skapa en perfekt fiesta! Länge leve Mexiko!

Mexikanskt tema

Mexiko-inspirerade fester kan vara några av de roligaste festerna du kan ha. Maten, musiken och dräkterna skapar bara den perfekta atmosfären, vilket är det viktigaste vid en bra temafest. Sätt sedan på en poncho och en sombrero-fest Festbyen och bjud in dina vänner till en riktig mexikansk fest. Hos oss hittar du allt du behöver.

femte maj

För många hör orden mexikansk fest och Cinco de Mayo tillsammans. Runt om i världen klär folk sig i vackra färger och äter utsökt mat och dricker en god mexikansk öl eller tequila. Men Cinco de Mayo är faktiskt inte så utbredd i Mexiko som man kan föreställa sig.

I Mexiko firas Cinco de Mayo, som namnet antyder, den 5 maj, men det firas bara regionalt i landet, och främst i delstaten Puebla, där dagen heter El Día de la Batalla de Puebla, som betyder dagen för slaget vid Puebla. Här firas den mexikanska arméns seger över franska styrkor den 5 maj 1862. I motsats till vad många tror är det inte den mexikanska nationaldagen.

I USA är firandet av dagen mer utbrett. Här används dagen för att fira det mexikanska kulturarvet, och här har firandet faktiskt blivit så stort att försäljningen av öl på dagen är på samma nivå som för Super Bowl och St. Patricks Day.

De dödas dag

Ett annat tillfälle för en bra mexikansk fest är den mexikanska firandet av El Día de los Muertos, Day of the Dead. Den här dagen är kontaktpunkten för den populära Disney-filmen Coco, varför den också fått mer uppmärksamhet sedan filmen släpptes 2017. Dagen firas den 2 november, där familjer samlas för att fira och fira de döda. Syftet med denna fest är inte att sörja de döda, utan att fira dem och visa dem hans kärlek och respekt. Överallt i Mexiko bär folk kostymer och smink och fester, sjunger och dansar och offrar till de avlidne, till exempel. deras favorit.

El Día de los Muertos är en extrem social fest där firandet äger rum på gatorna och på de stora torgen runt Mexiko fram till sent på kvällen. Människor i alla åldrar får skalar målade på ansikten och du tar på dig dina finaste kläder. I den mexikanska huvudstaden hålls också en stor parad varje år för att fira El Dia de los Muertos.

Och om du också vill fira dagen i år hittar du allt du behöver hos oss på Festbyen.dk

Showing 1 - 20 of 20 items