Musse Pigg

Musse Pigg

Musse Pigg

Mickey Mouse är utan tvekan den mest kända musen som finns. Mickey Mouse skapades 1928 av Walt Disney, och han fick senare sällskap av bland andra Donald Duck och Goofy.

I många andra länder är Mickey Mouse fortfarande den i särklass mest populära Disney-karaktären.
Mickey Mouse uppträdde först i en tecknad film från 1928, i filmen Plane Cracy.
Senare samma år spelade Mickey Mouse huvudrollen i Steamboat Willie, den första Disney-filmen, med ett synkroniserat soundtrack.

Mickey Mouse är här efter ca. 90 fortfarande otroligt populär, och därför har Festbyen naturligtvis också en temaserviceserie med Mickey Mouse.

Mickey Mouse är en karaktär som många älskar - och det gäller både barn och vuxna. Han är känd för sin roll i otroligt många Disney-filmer; och det är därför en fixtur i alla föreställningar som inkluderar Disney-karaktärer. Tillsammans med sin vän Minnie Mouse och hans goda vän, hunden Pluto, har de mycket kul och visas i många filmer och serier.

Om du ska ha en fest där Mickey Mouse kommer att vara temat, har du kommit till rätt ställe. Som du kan se nedan har vi på Festbyen ett stort urval av ett antal olika festartiklar, som alla har den söta och bekanta musen som huvudtema.

Fira i äkta Mickey Mouse-stil

För en fest för barn är Mickey Mouse väldigt säker på att vinna - som ett bekant ansikte och som stämningsskapare så att det perfekta barnfesten kan hållas. När du är klädd för passet skapar du ramen för en fantastisk fest; och där både gästerna och värden själva får en fantastisk dag ur det. Under åren har vi på Festbyen hjälpt ett enormt antal fester på sina fötter med rätt festtillbehör. Och vi ser fram emot att göra det till ditt parti igen. Oavsett om det är ett barns födelsedag som födelsedirektören har varit sömnlös av spänning och glädje under de senaste många nätterna, eller om det är ett evenemang för ett antal barn utan någon speciell anledning än mysighet och glada dagar.

Mickey Mouse är en gammal klassiker

Anledningen till att många vuxna också känner till honom är naturligtvis att han är en gammal bekant som även vuxna känner igen från sin barndom. Faktum är att vi måste gå tillbaka nästan 100 år för att hitta första gången denna siffra användes. Det var långt tillbaka 1928. Här hade du för första gången nöjet att se den underhållande musen i en tecknad film som heter Plane Crazy (på danska: helt galen). Förutom Pluto och Minnie Mouse uppträder Mickey Mouse ofta tillsammans med andra välkända karaktärer som Donald Duck, Goofy och andra Disney-favoriter. Många känner igen rösten bakom Mickey Mouse, som i cirka 30 år framfördes av Wayne Allwine, som dock vid sin död 2009 var tvungen att överlämna stafettpinnen och krediten till Bret Iwan, som idag tar rollen som man som talar som Mickey Mouse när filmer och ljud måste spelas in till glädje och nytta för barn över hela världen.

Showing 1 - 46 of 46 items