Halloween

 • Babyshower>

  Babyshower>

 • Greta Gris>

  Greta Gris>

 • Alla Hjärtans Dag >

  Alla Hjärtans Dag >

 • Bröllop >

  Bröllop >

 • Barnkalas Dinosaurie >

  Barnkalas Dinosaurie >

Halloween

Halloween

Wuuuhahaha. De kusligt snidade pumporna och de många dräkterna kryddar gatubilden när det är dags för Halloween. Och med rätt utrustning kan du också skapa rätt (o) mysig atmosfär i ditt hem. Gör denna dag till den läskigaste och mest fantastiska någonsin; och håll en Halloween-fest som du aldrig kommer att glömma och som både du och dina gäster kommer att njuta av och tänka på.

I vårt urval hittar du allt du behöver för att ha den perfekta Halloween - och göra det tillräckligt kusligt så att atmosfären är perfekt.

Vi har allt från kontaktlinser som gör att dina ögon ser skrämmande ut och passar perfekt till din kostym, till ballonger, sugrör och mycket mer - allt i perfekt Halloween-stil, som sätter pricken över i på den perfekta festen och dagen.

Halloween-historia och inträde i Danmark

Att det var Celtics som startade det vi känner idag som Halloween, det är inte många som vet.

Senare flyttade den katolska kyrkan allhelgdagens firande till 1 november, varför 31 oktober fick namnet All Hallows Eve, som senare blev Halloween.

I början tände Celtics ljus i rödbetor och använde dem som lyktor för att hålla spöken borta. Betarna har senare ersatts med pumpor när de flyttade till USA, där rödbetor inte fanns i samma mening som i Europa.
Idag är det för att fira Halloween genom att sprida sig till Europa igen, inte av religiösa skäl, utan för att många tycker att det är ett trevligt sätt att ha en lite läskig temafest.

Det finns många festartiklar för Halloween. Både för att dekorera rummet temafesten hålls i, men även utomhuspartyartiklar är populära.

Bordsdekorationerna för Halloween markeras också av historien bakom dem. Det är normalt att kartongplattor har pumpor, fladdermöss, häxor eller andra spöklika motiv.

I Halloween-engångsmuggarna ser du ofta blodröda drycker, medan servetterna också är dekorerade med vackra motiv.

På Halloween-kartongplattorna finns det ingen gräns för hur skrämmande en meny kan serveras.

På Festbyen hittar du alla festartiklar du behöver för att dekorera till ditt Halloween-temafest, allt från takdekorationer och konfetti till en spöklik Halloween-plastduk.

Med en riktigt spöklik dekoration ger du dina gäster möjlighet att komma i rätt humör för ditt Halloween-temafest. Om du gör en ordentligt färdig dekoration för ditt temafest blir det en fest som aldrig kommer att glömmas bort.

Att klä upp sig är ett kapitel i sig för Halloween. Dräkten här, till skillnad från andra tillfällen, bör helst vara spöklik och lite läskig.

Låt dig bli förvånad över den amerikanska traditionen

I Danmark har vi våra vanliga semestrar. Det kan vara till påsk, jul eller uppstigningsdag - kanske till och med för Shrove Tuesday, som förmodligen är den danska traditionen som mest påminner om Halloween. Halloween äger rum den 31 oktober varje år och det är en av de absolut största helgdagarna i USA. Det är dock inte så utbrett här i Danmark; och det är faktiskt synd, för det är en fantastisk tradition! Detta är vad vi på danska kallar Allhelgonaafton. Sedan början av 2000 har Halloween vunnit fler och fler hjärtan här i Danmark - detta hände delvis för att Ekstra Bladet valde att fokusera på detta, liksom den då populära barnbutiken Fætter BR började sälja kostymer och utrustning för just detta evenemang. Redan 2008 köptes endast cirka 400 000 pumpor i samband med Halloween. Det antalet fördubblades - det vill säga 800 000 - bara sju år senare 2015. Därför kan man med lugn och ro säga att det blir mer och mer populärt och vanligt att fira denna amerikanska händelse också här hemma. Det finns dock många likheter mellan Halloween och Shrove Tuesday. För båda händelserna är det allmänt känt att klä sig ut som monster, spöken eller kända personer. Att knacka på dörrar och kräva godis eller andra snacks är på agendan i båda traditionerna. På Halloween säger barnen "trick or treat" - på danska "godis eller ballad" - och för Shrovetide sjunger de den klassiska låten om att göra problem om du inte får bullar.

Showing 1 - 60 of 97 items